Israëlavonden - Doornspijk

 Registration Closed
 
0
Category
Spreekbeurten
Date
2019-09-25 20:00

In de maanden september, oktober en november worden er weer Israëlavonden gehouden in Doornspijk, op woensdagavonden om 20.00 uur. Adres: gebouw Evangeliegemeente De Oase, Oude kerkweg 88, Doornspijk. Een boekentafel van de Uitgeverij Jeruzalem of Rome is aanwezig, en er wordt een collecte gehouden voor de onkosten. Hartelijk welkom. De lezingen zijn later te beluisteren via de dropbox van de gemeente waar u de link op deze website aantreft.

Motto van de najaars-studies over Israël:
'Het Evangelie is allereerst bestemd voor de Jood, maar ook voor de Griek'

woensdag 25 september 2019
Het Evangelie in de steden en dorpen van Israël
In dit eerste onderwerp wordt geschetst, welke zegen eruit ging van en voor Schotland in de 19e eeuw, toen de Vrije Schotse kerk aldaar het Evangelie begon terug te brengen bij het volk waar het vandaan kwam: het Joodse volk! Wat 175 jaar geleden begon werkt nog steeds door! Dit getuigenis loopt door, via Israël naar Europa, Amsterdam en Nunspeet, om maar enkele plaatsen te noemen.

woensdag 16 oktober 2019
Brandende liefde voor de Messias en Zijn volk
Jezus zei: 'u zult uw reis door de steden van Israël niet geëindigd hebben, of de Zoon des mensen zal gekomen zijn' (Matth. 10:23). In deze tweede lezing wordt het getuigenis van de Messias in Israël vanuit diverse gemeenten en bedieningen geschetst. Uit de veelheid van informatie wordt een keuze gemaakt. De eerste protestantse gemeente in Jeruzalem, de 'Christchurch' , ontstaan in de 19e eeuw vanuit de Anglicaanse kerk door het werk van een voormalige rabbijn. Het bijzondere getuigenis van de Karmelgemeente in Haifa, mede als vrucht van het werk van David Wilkerson. Via een reportage op de beamer vertoond, krijgen wij iets te zien van het heerlijke getuigenis van Jezus door Joden en niet-Joden in Israël o.l.v. Jacob Damkani en zijn bediening 'Trumpet of salvation'.

woensdag 27 november 2019
Vanuit Jeruzalem naar de kustlanden : Efraim, waar blijf je?
Na twee avonden de schijnwerper op het evangelie 'voor de Jood' belicht te hebben, is het hoogtijd die andere broer voor het voetlicht te halen. De Griek, hier, in de kustlanden (waaronder Nederland) lijkt massaal tegen het Evangelie en de erfenis van Israël te kiezen. Einde verhaal of.....?

Er zal naar gestreefd worden veldwerkers bij onze avonden te betrekken.

 
 

All Dates

  • 2019-09-25 20:00

Powered by iCagenda